Seurakunnalle uusi logo

Helsingin ortodoksisen seurakunnan logo

Helsingin ortodoksinen seurakunta on uudistanut logonsa. Seurakunnan uudessa logossa on 21.4. lähtien Uspenskin katedraalin piirroksen sijasta kolme kultaista ristikupolia, joiden yläpuolella on puolikaari.

Logossa on käytetty klassisia ortodoksisia symboleja. Näin logosta on pyritty tekemään helposti lähestyttävä, tunnistettava ja perinteinen.

- Seurakuntamme on uskollinen ortodoksiselle perinteelle ja samaan aikaan se on avoin, laaja, uudistuva sekä kehittyvä seurakunta, kuvailee seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen.

Kunnia seurakunnan juhlavuodelle

Seurakunnan 190-vuotisjuhlavuoden logoUusi logo juhlistaa seurakunnan 190-vuotisjuhlavuotta. Logosta käytetäänkin kuluvan vuoden aikana pääasiassa juhlavuodella varustettua versiota.

Logon kolme kupolia kuvastavat muun muassa Pyhää Kolminaisuutta. Seurakunnan vanhin pyhäkkö, elokuussa 190-vuotta täyttävä Pyhän Kolminaisuuden kirkko Helsingissä, on pyhitetty juuri Pyhälle Kolminaisuudelle.

- Helluntai on Kirkon ja myös seurakuntamme syntymäpäivä. Logon viesti on selvä: Tulemme seurakunnassa osalliseksi Kristuksesta ja tulemme Kirkon jäseniksi. Seurakunnan jäseninä olemme tuon siunaavan ja pyhittävän puolikaaren, Pyhän Hengen suojassa, kuvailee kirkkoherra Markku Salminen.

Avoin ja monimuotoinen seurakunta

Kolmen kupolin voi nähdä kuvastavan myös seurakunnan monimuotoisuutta ja monikulttuurisuutta.

- Kupoleita on enemmän kuin yksi. Meillä on monta pyhäkköä ja seurakuntamme on niin maantieteellisesti kuin kulttuurisestikin hyvin monimuotoinen ja laaja. Jokainen seurakuntalainen voi nyt nähdä logossa oman pyhäkkönsä. Keskimmäinen kupoli voi kuvastaa myös pääkirkkoamme Uspenskin katedraalia ja kaksi pienempää meidän muita pyhäkköjämme. Kupoleiden yllä oleva kaari on jätetty avoimeksi. Seurakunnan ovet ovat aina avoinna ja kynnys matalalla. Ilosanoman viesti on tarkoitettu koko maailmalle, korostaa Markku Salminen.

Ylösnousemuksen seurakunta

Uuden logon julkistaminen ajoitettiin juuri pääsiäisen kirkkaalle viikolle, sillä logosta huokuu myös ylösnousemuksen ilosanoma.

Helsingin ortodoksinen Seurakunta, Uspenskin katedraalin piirros -logo- Logon keskellä, kaiken ytimessä on tyhjä risti: Kristus nousi kuolleista! Puolikaari kupolien ja ristien yllä voi kuvastaa ylösnousemuksen riemua. Olemme ylösnousseen Kristuksen seurakunta.

Logon on suunnitellut graafikko Jessica Aronen Aste Helsinki Oy:ltä.

Seurakunnan vanhan logon, Uspenskin katedraalin piirroksen, on tehnyt nyt jo eläkkeellä oleva taiteilija, ylidiakoni Gennadi Stolbow. Logon käyttöönottovuodesta ei ole tarkkaa tietoa. Uspenskin katedraalin piirrosta käytetään jatkossa kuvana seurakunnan ja erityisesti Uspenskin katedraalin viestinnässä.

Viimeksi muutettuperjantai, 21 huhtikuu 2017 14:14

seurakunta palvelee myös Facebookissa