UUSI DIAKONI JA LUKIJA VIHITTY HAUTAUSMAAN KIRKKOON 

Helsingin metropoliitta Ambrosius vihkii diakoniksi Uspenskin katedraalissa

Helsingin metropoliitta Ambrosius vihki Uspenskin katedraalissa samarialaisnaisen sunnuntaina, äitienpäivän liturgiassa 14.5. diakoniksi ipodiakoni Paavo Räihälän sekä lukijaksi Jukka Vehkaojan.

Diakoni Paavo Räihälä ja lukija Jukka Vehkaoja tulevat palvelemaan hautausmaan pyhän profeetta Elian kirkossa. Jukka Vehkaoja toimii myös hautausmaan kirkon isännöitsijänä.


Lukija on pappeuden palveluksen ensimmäinen aste. Lukijaksi vihkiminen tapahtuu piispan kätten päälle panemisen kautta. Lukijan tärkeimpänä tehtävänä on lukea kirkossa jumalanpalveluksessa ääneen hänelle määrättyjä pyhiä tekstejä, profeettojen ja apostolien sanoja.

Pappeudessa on kolme astetta, piispan, papin ja diakonin palvelustehtävät. Diakoni palvelee yhdessä piispan ja papin kanssa, kun nämä toimittavat jumalanpalveluksia ja muita pyhiä toimituksia. Diakonin vihkimisen toimittaa yksi piispa. Diakoni voi olla avioliitossa, mutta hänen on avioiduttava ennen vihkimystä. Diakoni vihitään palvelemaan aina johonkin tiettyyn pyhäkköön. 

15.5.2017

 

 

Viimeksi muutettukeskiviikko, 24 toukokuu 2017 11:04

seurakunta palvelee myös Facebookissa