Runoja ja musiikkia Lintulan lapset -taidemyyntinäyttelyssä Helsingissä 26.4.

Alkaa 26.04.2017 19:00 Loppuu 26.04.2017 21:00
Paikassa: Kallion kirkko
Kategoria: Helsinki, Etusivu

Valamon taiteilijat on monen eri alan taiteilijoiden vapaa yhteenliittymä, joka perustettiin 2010-luvun alussa ideoimaan taiteellista ohjelmaa Uuden Valamon luostarin ja sen yhteydessä toimivan Valamon opiston tilaisuuksiin.

Nyt Valamon taiteilijat laajentaa vastuualuettaan. Yhteistyössä Kallion seurakunnan, Aino Acktén kamarifestivaali ry:n ja Kallion kirkon tiloissa toimivan taidekahvila Sonckin kanssa toteutetaan taidemyyntinäyttely. Näyttelyyn liittyy monipuolinen oheisohjelmisto. Sekä taiteilijat että oheisohjelmiston tuottajat tekevät työnsä korvauksetta, ja näyttelyn koko tuotto käytetään lyhentämättömänä Lintulan luostarin tukemiseen.

Näyttelyssä esitellään kuvataidetta grafiikasta ja valokuvista maalauksiin ja ikoneihin. Näytteillepanijoina laaja joukko suomalaisia monen polven eturivin taiteilijoita ja ikonimaalareita: Jukka Korkeila, Katarina Koskivaara-Ilmonen, Tiina Malinen, Elina Merenmies, Soili Mustapää, Antti Narmala, Saku Paasilahti, munkki Stefanos, Marjatta Tapiola, Emmi Tavela, Jesse Veijalainen, Leenamaaria Väinölä, Henry Wuorila-Stenberg ja Tea Åvall.

 

OHEISOHJELMISTO

Ke 26.4. klo 19 Tiet etäisyyksiin – Paavo Haavikon runoutta ja J.S Bachin ja Arvo Pärtin musiikkia: Hannu-Pekka Björkman ja Timo Torikka – lausunta, Miina Järvi – viulu, Jarmo Julkunen – kitara, Kornilios Michailidis – piano. Liput 20 € ovelta, ennakkovaraukset s-postitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

To 27.4. klo 19 Nunna Ksenia Lintulan luostarista kertoo aiheesta Pyhittäjä-äidit

 

Tapahtuman suojelijoina toimivat Helsingin metropoliitta Ambrosius ja Helsingin piispa Irja Askola.

 

CAFÉ SONCK & ACKTÉ-KLUBI, KALLION KIRKKO

Itäinen Papinkatu 2, 00530 Helsinki

Käynti Kallion kirkon eteläpäädyn ovesta, tornin juurelta

Avoinna MA-PE 10-17 ja tapahtumien yhteydessä, LA-SU suljettu

www.acktefestival.fi

Tervetuloa!

Tapahtumakalenterista löydät kerhot ja tapahtumat eri puolilla seurakuntaa. Sivun oikean reunan Kategoriat-valikosta voit valita tietyn alueen tai toimintamuodon.

Voit tutustua tarkemmin seurakunnan eri alueiden toimintaan tästä.