Hangon kirkon praasniekka 16.7.

Alkaa 15.07.2017 18:00
Paikassa: Hangon kirkko

Hangon 120 vuotisjuhlapraasniekka 13
Vuonna 2015 Hangossa vietettiin kirkon 120-vuotisjuhlaa.

Hangon Pyhien apostolienvertaisten Vladimir Kiovalaisen ja Magdalan Marian kirkon praasniekkaa eli temppelijuhlaa vietetään tänä vuonna 16.7.

Praasniekka tarkoittaa pyhäkön nimikkojuhlaa. Jokainen kirkko tai rukoushuone on pyhitetty tietylle kirkkovuodessa muistettavalle pyhälle tai kirkolliselle juhlalle. Hangon kirkon praasniekan tarkka ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä kirkko on pyhitetty 15.7. muistettavalle pyhälle Vladimir Kiovalaiselle ja 22.7. muistettavalle Magdalan Marialle. Praasniekkaa vietetäänkin näiden kahden juhlapäivän väliin osuvana sunnuntaina. Hangon kirkko on seurakunnan vanhimpia pyhäkköjä.

Kirkon temppelijuhlalle on ominaista liturgian yhteydessä toimitettava kiitosrukouspalvelus, jossa muistetaan kirkon rakentajia, työntekijöitä ja seurakuntalaisia. Hangossa vedenpyhitys toimitetaan meren rannalla, jonne kuljetaan ristisaatossa.

Praasniekan jumlanpalvelusohjelma

La 15.7. klo 18 Vigilia
La 15.7. klo 20 Panihida
Su 16.7. klo 10 Vedenpyhitys ja liturgia

Hangon kirkko sijaitsee osoitteessa Täktomintie 5, 10900 Hanko

Tapahtumakalenterista löydät kerhot ja tapahtumat eri puolilla seurakuntaa. Sivun oikean reunan Kategoriat-valikosta voit valita tietyn alueen tai toimintamuodon.

Voit tutustua tarkemmin seurakunnan eri alueiden toimintaan tästä.