Nuoret

Nuorisotyön näkyvin työmuoto ovat leirit ja muut nuoria ja lapsia kokoavat tapahtumat. Muita jo kriparin käyneitten leirejä järjestetään useita vuodessa eri teemoin ja useimmiten paikkana on seurakunnan oma leirikeskus Kaunisniemi

Tärkeimpänä työmuotona ovat kristinoppikoululeirit. Leireille kutsutaan kuluvana vuonna 15 vuotta täyttävät nuoret. Kristinopinleiri yhdessä esikoulutuspäivien kanssa antaa kattavan ja elämää lähellä olevan kuvan omasta kirkosta ja sen toiminnasta. Näillä leireillä solmitaan usein koko elämän kattavia ystävyyssuhteita. 

Nuorisotyön toinen tärkeä kohtaamisen paikka ja kulmakivi on viikoittainen nuorten kokoontuminen Nuorten piiriin eli Nupiin . Nupi kokoontuu tiistaisin klo klo 17–20. Kerho alkaa klo 17 ehtoopalveluksella Kotikirkossa (Liisankatu 29 A, 4.krs), jonka jälkeen siirrytään kasvatustoimen kerhotiloihin eli Kertsille, osoitteeseen Unioninkatu 39 A 2. Nupissa on tarjolla ohjelmaa ja vapaata yhdessäoloa sekä kirkollista elämää ja toimintaa. 

Tärkeä osa nuorisotyötä on sen jatkuvuus ja niinpä seurakunta järjestää kerhonohjaajien ja leirinohjaajien koulutusta.  Näin nuoret pääsevät itse tekemään töitä toisten nuorten kanssa.

Seurakunnan nuorisokuoro harjoittelee torstaisin klo 18-20 Kertsillä nuorisokanttorin johdolla. 

Lisätietoja nuorisotoiminnasta kasvatustyöntekijä Niina-Maarit Rautamäki ja Iida Lonkila

Seurakunnan nuorten Facebook-sivu