12.10.2017

Seurakunnan järjestämät kristinoppikoulut eli kriparit järjestetään vuosittain kesäaikaan. Tulevana vuonna toteutetaan myös talvileiri.

Kristinoppikoulu järjestetään leirimuotoisena ja tarjoaa nuorelle mahdollisuuden perehtyä papin, kanttorin ja ohjaajien kanssa ortodoksisen kirkon opetukseen ja ortodoksiseen elämäntapaan. Kriparilla saa turvallisessa ympäristössä pohtia muiden kanssa elämänarvoja, uskoa, eettisiä kysymyksiä ja etsiä omaa paikkaansa.

Seurakunnan järjestämät kristinoppikoulut ovat suosittuja. Valtaosa ikäluokasta osallistuu seurakunnan järjestämille leireille.

Miksi leirille sitten kannattaa osallistua?

– Siellä on kivaa! Kripari on erinomainen paikka tutustua omaan uskontoon, muihin ortodoksinuoriin ja huomata, että meitähän on aika paljon, kasvatustyöntekijä Niina-Maarit Rautamäki kuvaa kristinoppileirien suosiota.

Leirillä  korostuu, oppituntien lisäksi, oppiminen yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta. Tavallinen leiripäivä sisältää jumalanpalveluksia, oppitunteja, ryhmätoimintoja, leikkejä, ruokailuja, illanviettoa ja muuta yhdessäoloa.

Kripari on tärkeä osa kodin uskontokasvatusta. Nuorelle on merkittävää huomata, että omaan kirkkoon kuuluu paljon muitakin nuoria. Kriparilla vahvistuu oma ortodoksinen identiteetti sekä kasvetaan kohti tiedostavaa ja osallistuvaa kirkon jäsenyyttä.

Kristinoppileirit on tarkoitettu käytäväksi sinä vuonna kun nuori täyttää 15 vuotta. Kutsukirje ja ilmoittautumisohjeet vuonna 2003 syntyneille seurakunnan jäsenille on lähetetty kirjeitse lokakuun alussa. Vuonna 2018 seurakunta järjestää yhteensä viisi leiriä.

Leirimuotoiseen kripariin kuuluu yksi ennakkotapaaminen ennen leiriä. Leiri kestää kahdeksan päivää ja yhdeksäntenä päivänä on juhlava liturgia sekä päätöstilaisuus.

Ilmoittautuminen vuoden 2018 leireille aukeaa maanantaina 16. lokakuuta. Leireille ilmoittaudutaan seurakunnan verkkosivujen lomakkeella

Kuva: Miro Järnefelt

Kategoriat Ajankohtaista
Jaa juttu