Isä Vadim Tchoukanov kuvattuna Uspenskin katedraalissa maaliskuussa dikoniksi vihkimisen yhteydessä. Teksti ja kuva: Vlada Wahlstén

5.8.2024

Suomen ortodoksisen kirkon venäjänkielisen papiston määrä täydentyi sunnuntaina 4. elokuuta, kun Haminan piispa Sergei vihki diakoni Vadim Tchoukanovin papiksi Pyhän Kolminaisuuden kirkossa Helsingissä liturgian yhteydessä.

Isä Vadim on vihitty diakoniksi Uspenskin katedraalissa tämän vuoden maaliskuussa  (24.3.) palmusunnuntain liturgian yhteydessä. Vadim Tchoukanov asuu tällä hetkellä Torontossa Kanadassa, jossa hän toimii lentokoneinsinöörinä. Työnsä ohessa hän on opiskellut ortodoksista teologiaa Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa.

Diakoniksi vihkimisen yhteydessä Vadim Tchoukanov kertoi vihkimyksen olevan pitkäaikaisen haaveen toteutuminen: 

”Unelmani toteutuu. Olen nyt uuden tien alussa, jossa palvelen Jumalaa alttarin puolella.”

Isä Vadim on alkujaan kotoisin Venäjältä. Suomessa hän on asunut vuodesta 1991. Koulutukseltaan isä Vadim on lentokoneinsinööri. Hän on muuttanut työn perässä Kanadaan Torontoon, missä hän on suunnitellut lentokoneiden moottoreita. Työnsä ohessa hän on vuosia opiskellut ortodoksista teologiaa. 

”Edesmennyt Pyhän Kolminaisuuden kirkon diakoni Gennadij Stolbow sekä kanttori Helena Tchervinskij suosittelivat minulle ortodoksisen teologian opintoja. Ja nyt vuosien päästä nämä suunnitelmat ja haaveet viimein toteutuvat.”

Isä Vadim Tchoukanov suunnittelee paluuta Suomeen ja Helsinkiin. 

”Haluaisin auttaa papistoa Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, sillä venäjän- ja ukrainankielisten jäsenten määrä kasvaa.”

Helsingin ortodoksinen seurakunta toivottaa pastori Vadimille monia armorikkaita vuosia! Aksios!

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset