Seurakunnan diakoniatoimi järjestää säännöllisesti myös osallistumista ja hyvinvointia edistävää toimintaa, kuten kerhoja, retkiä, leirejä, diakoniaruokailua, merkkipäiväjuhlia, veteraanijuhlia ja hiljaisuuden retriittejä.

Diakoniaruokailu

Yhteisruokailu järjestetään joka tiistai Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) klo 12–13. Sisään pääsee klo 12.30 asti. Ateria maksaa yhden euron. Tilaisuus on avoin kaikille.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, sarianne.karulinna@ort.fi, puh. 0400 531 308

Helsingin ortodoksisen seurakunnan ompeluseura – HORSE

Helsingin ortodoksisen seurakunnan ompeluseura kokoontuu torstaisin Helsingissä diakoniatoimen kerhotiloissa (Unioninkatu 39, sisäpiha). Torstai-illat alkavat Kotikirkossa (Liisankatu 29 A, 4. krs) klo 17 alkaen toimitettavalla ehtoopalveluksella, jonka jälkeen siirrymme kerhotiloihin. Horsessa voit esimerkiksi neuloa, virkata, ommella, huovuttaa tai maalata. Tai vain istuskella ja nauttia hyvästä seurasta. Maksuttomaan toimintaa ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoja: kasvatustyöntekijä Kristiina Klubb, kristiina.klubb@ort.fi, 040 725 5713

Hiljaisuuden retriitti

Seurakunta järjestää hiljaisuuden retriitin kaksi kertaa vuodessa aina suuren paaston ja joulupaaston aikaan Lopella Kaunisniemen leirikeskuksessa. Se on torstaista sunnuntaihin kestävä vetäytyminen hiljaisuuteen pois arjen rutiineista ja kiireistä. Retriitin päiväohjelma koostuu jumalanpalveluksista ja yhteisistä aterioista.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Kari Hartikka kari.hartikka@ort.fi p. 040 703 4616

Kahvitreffit

Kahvitreffit on suunnattu Espoon ja Kauniaisten alueen seurakuntalaisille. Kokoonnumme toistaiseksi Tapiolan ja Espoonlahden Pikkulaivan kahviloissa. Voit tulla kahvilaan istahtamaan ja virkistäytymään ja nauttimaan kupposen kahvia tai teetä, keskustelemaan ja tutustumaan tai vain piipahtaa ohi kulkiessasi. Tilaisuus on maksuton, kaikille avoin eikä vaadi ilmoittautumista.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Taisia Pohjola, taisia.pohjola@ort.fi, puh. 040 583 2915

Järvenpään iltapäiväseura

Järvenpään iltapäiväseura kokoontuu Järvenpään kirkon kryptassa (Kartanontie 45, 04410 Järvenpää) kerran kuukaudessa torstaina klo 12.00–14.30. Seniorikäisille, työelämän ulkopuolella oleville tai vuorotyötä tekeville suunnatussa iltapäiväseurassa on ortodoksisuuteen ja kirkon elämään liittyviä esityksiä sekä mahdollisuus keskusteluun diakoniatyöntekijän kanssa.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Jaana Björninen, jaana.bjorninen@ort.fi, puh. 0400 304 361

Maria Pariisilaisen piiri

Diakonian suojelupyhimyksen Maria Pariisilaisen mukaan nimetty piiri kokoontuu pääsääntöisesti Espoon alueella. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille eivätkä vaadi ilmoittautumista. Vaihtuvaa ohjelmaa muun muassa askartelua, leivontapäiviä, kulttuuria, luonto -ja tutustumisretkiä seurakunnan alueella sekä jumalanpalveluksiin osallistumista.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Taisia Pohjola, taisia.pohjola@ort.fi, puh. 040 583 2915

Merkkipäiväjuhlat

Seurakunta kutsuu kaikki kuluvana vuonna 65, 70, 75, 80, 85, 90 vuotta täyttävät ja kaikki yli 90-vuotiaat syntymäpäiväjuhlaan Helsingin seurakuntasalille. Merkkipäivää viettävät saavat henkilökohtaisen kutsun juhlaan. Juhlia järjestetään neljä kertaa vuodessa, keväällä kaksi ja syyspuolella kaksi.

Länsi-Uudellamaalla vastaava juhla järjestetään kaksi kertaa vuodessa vuorotellen joko Lohjan toimintakeskuksessa tai Nummelan rukoushuoneella. Diakoniatoimen järjestämän syntymäpäiväjuhlan ohjelma koostuu yhteisestä rukouspalveluksesta, musiikkiesityksistä sekä kakkukahveista.

Porvoon iltapäiväseura

Porvoon iltapäiväseura kokoontuu Porvoon kirkon salissa (Vanha Helsingintie 2, 06100 Porvoo) kerran kuukaudessa torstaisin klo 13.00–15.30. Seniorikäisille, työelämän ulkopuolella oleville tai vuorotyötä tekeville suunnatussa iltapäiväseurassa on ortodoksisuuteen ja kirkon elämään liittyviä esityksiä sekä mahdollisuus keskusteluun diakoniatyöntekijän kanssa. Avoimessa tilaisuudessa on kahvi- ja teetarjoilu. Iltapäiväseuraan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Jaana Björninen, jaana.bjorninen@ort.fi, puh. 0400 304 361

Seniorikerho

Seniorikerho kokoontuu Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) parillisten viikkojen torstaipäivinä kello 12–14. Seniorikäisille suunnatussa virkistysiltapäivässä tarjolla esityksiä ja keskusteluja sekä kahden euron omakustanteinen lounas. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, sarianne.karulinna@ort.fi, puh. 0400 531 308

Sofia-kerho

Sofia-kerho on suunnattu seurakuntamme alueella asuville kehitysvammaisille ja heidän omaisilleen. Kokoonnumme pääsääntöisesti syys- ja kevätkaudella kerran kuukaudessa pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen kappelissa Myllypurossa (Jauhokuja 3 B 2, 00920 Helsinki). Kerhossa pyrimme pitämään rukouspalveluksen, sillä kerholaiset pääsevät harvemmin jumalanpalveluksiin. Palveluksen jälkeen kokoonnumme vapaaehtoisten valmistamaan yhteiseen kahvipöytään, jonka jälkeen seuraa askartelua, yhteislaulua, keskustelua tai pappi kertoo kirkkovuoteen liittyvistä aiheista.

Sofia-kerho kokoontuu kahdesti vuodessa yhteiseen liturgiaan Myllypuron  kappeliin tai johonkin lähialueen kirkkoon, johon on esteetön kulku. Kaikki ovat tervetulleita liturgiaan ja tutustumaan kerholaisiimme ja osallistumaan yhteisille kirkkokahveille tai lounaalle. Jos kerhoon osallistuva tarvitsee saattajan, hoitotahon tai omaisten on huolehdittava siitä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: diakoniatyöntekijä Taisia Pohjola, taisia.pohjola@ort.fi, puh. 040 583 2915

Kaikki syys- ja kevätkausien toiminta on merkitty seurakunnan tapahtumakalenteriin. Tutustu tapahtuma- ja toimintakalenterin tarjontaan.

 


Rekisteriselosteet

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatyön asiakasrekisteri (pdf)

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatoimen leiri-, retki-, tapahtuma- ja kerhotoiminta (pdf)