Markus Raikas on liittynyt kirkkoon kuutisen vuotta sitten. Siitä lähtien hän on ollut aktiivinen seurakuntalainen. Hänet on voinut nähdä ja kuulla Suomen Ortodoksisen Kamarikuoron riveissä sekä Uudessa-Valamossa talkoolaislaulajana. Kuva: Markus Raikkaan kuva-albumi 

10.10.2024

Markus Raikas on 1.10. aloittanut Lohjalla Karjalan valistajien kirkon vahtimestarina.

Uuden työn Raikas on ottanut vastaan ilolla.

”Pidän pihatöiden tekemisestä sekä myös siisteyden ylläpitämisestä yhteisissä tiloissa. Koen olevani oikeassa paikassa.”

Lohjan kirkko on tullut uudelle vahtimestarille varsin tutuksi. Hän ollut aktiivinen ortodoksi Lohjan alueella kuutisen vuotta.

“Liityin Kirkkoon täällä Lohjalla  ja olen laulanut kuorossa alusta asti, toiminut lukijana kolmisen vuotta sekä tarvittaessa tehnyt hieman sijaiskanttorin tehtäviä. Olen viihtynyt Kirkossa hyvin ja hengellinen elämä on yksi tärkeimpiä henkilökohtaisia prioriteettejani. Olen ollut paljon talkoolaislaulajana Uudessa-Valamossa sekä laulan myös Suomen Ortodoksisessa Kamarikuorossa sekä tarvittaessa myös Suomen Ortodoksisessa Kanttorikuorossa.”

 Uuden työn myötä löytyi myös koti.

“Halusin auttaa paikallista yhteisömme tekemällä vuokrasopimuksen Karjalan Valistajien kirkon kiinteistön yläkerran tyhjille jääneeseen asuntoon samalla ottaen vastaan vahtimestarin tehtävän, sillä olin muutenkin etsinyt samankokoista asuntoa lähistöltä ja halunnut saada pianonvirittäjän keikkatyöni rinnalle myös vakituisen työn. Tämä mahdollisuus oli varsin kiitollinen sekä itselleni että seurakunnalle.”

Työnsä Raikas on päässyt aloittamaan vastamaalatussa Lohjan kirkossa, jossa valmistaudutaan parhaillaan 2.11. Karjalan valistajien päivänä vietettävään pyhäkön temppelijuhlaan.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset