14.4.2023

Kristuksen ylösnousemusjuhlan, pääsiäisen viettoon kuuluu erottamattomana osana perinteinen jälkiruoka, ennen kaikkea valutettu rahkajälkiruoka pasha. Jo jälkiruoan nimi pasha tarkoittaa kirkkoslaaviksi pääsiäistä.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kasvatustoimen pappi Sergei Petsalo valmistaa mielellään pääsiäisen jälkiruoat itse. Toissa vuonna YouTubessa julkaistulla videolla isä Sergei opastaa keitetyn pashan valmistamiseen. Voit katsoa videon klikkaamalla yllä olevaa kuvaa tai katsomalla sen kasvatustoimen omalla YouTube-kanavalla

Pashan valmistamiseen tarvitset:
1kg rahkaa
3dl sokeria
1 kananmuna
150g voita
limen kuorta
raastettuna vaniljatangon siemenet

Lisäksi pashamuotti tai joku pashan valuttamiseen sopiva astia.

Huomioithan, että videolla ei ole mainittuna käytettävän voin määrää, joka on 150 g. Tähän tekstiin on lisätty reseptin ainekset.

Videon on kuvannut  Petrus Palola Digital Palola vuonna 2021.

Vietämme pääsiäistä neljänkymmenen päivän ajan eli tänä vuonna 17.5. saakka.