Pääsiäissunnuntaista alkaa neljäkymmentä päivää kestävä pääsiäinen. Se päättyy Herran taivaaseen astumisen juhlan eli helatorstain aattona. Jokaisella pääsiäisen juhlakauden sunnuntailla on oma teemansa. Pääsiäiskauden ensimmäisenä sunnuntaina muistetaan apostoli Tuomasta. Hän epäili Kristuksen ylösnousemusta, mutta epäusko kääntyi lujaksi uskoksi Vapahtajan ilmestyttyä hänelle. Tuomaan sunnuntai on toiselta nimeltään antipasha, mikä tarkoittaa pääsiäisen viettämistä uudelleen.
Jumalanpalvelusten seuraaminen verkossa
Koska jumalanpalvelukset toimitetaan edelleen suljetuin ovin ilman kirkkokansaa, niin niihin voi osallistua pyhäkköjen omien verkkolähetysten kautta pyhäköiden omilla Facebook-sivuilla: Linkki pyhäkköjen facebook-sivuille. Jumalanpalveluksia voi seurata myös kirjautumatta tai luomatta tiliä Facebook-sosiaalisen median palveluun.
Uspenskin katedraalista lähetetään suoratoistona jumalanpalvelukset ja niihin voi osallistua seurakunnan YouTube-kanavan kautta tai suoraan tämän artikkelin lopussa olevien kuvakkeiden kautta.
Tuomaan sunnuntaista Tuomaan tiistaihin
Tuomaan sunnuntain jälkeen koittava Tuomaan tiistai on yleinen vainajienmuistelupäivä. Silloin toimitetaan perinteisesti haudoilla erityisiä pääsiäishenkisiä litanioita. Päivää kutsutaan myös vainajien pääsiäiseksi.
Helsingin seurakunnassa hautausmaan pyhän Elian kirkossa toimitetaan maanantaina 12. huhtikuuta klo 17 alkaen parastaasi-palvelus ja Tuomaan tiistaina 13. huhtikuuta kello 9 alkaen vainajien pääsiäisen liturgia. Mahdollisesta liturgian jälkeisestä seurakunnan pappien päivystämisestä hautausmaalla voi kysyä päivystävältä papilta.