Valtuuston tilinpäätöskokous pidettiin Helsingin seurakuntasalilla. Teksti ja kuva: Vlada Wahlstén

22.8.2024

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuuston tilinpäätöskokous pidettiin Helsingissä seurakuntasalilla 22. elokuuta.

Kokouksessa valtuusto hyväksyi ja vahvisti seurakunnan vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä myönsi tilivelvollisille vastuuvapauden. Päätettin tämän kauden laskennallinen ylijäämä siirretään sijoitusrahastoon. 

Tilinpäätöskokouksessa hyväksyttiin ja vahvistettiin myös Sammeli Pamilon muistorahaston sekä Alexander Marschanin rahaston viime vuoden tilinpäätökset.

Valtuusto hyväksyi myös seurakunnan vuosikertomuksen kokouksessa esitetyin lisäyksin. Seurakunnan tilinpäätös sekä vuosikertomus tullaan julkaisemaan seurakunnan sivuilla.

Kokouksessa käsiteltiin valtuustoaloite seurakunnan hiilineutraalisuudesta. Valtuusto lähetti aloitteen jatkovalmisteluun ja pyysi Helsingin hiippakunnan nuorisovaltuustolta kannanottoa aloitteeseen hiilineurtaaliudesta. 

Kokouksessa ei valittu valtuustolle uutta sihteeriä, sillä asia ei ole vielä ollut neuvoston valmisteltavana. Neuvoston ensimmäinen syksyn kokous on tulevalla viikolla, jossa käsitellään valtuuston sihteerin valintaa.  

Valtuuston kokouksen edellä kuultiin Helsingin hiippakunnan nuorisovaltuuston terveiset. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Antti Salpakari (21) ja sihteeri Joonatan Toivonen (15) esittäytyivät ja kertoivat seurakuntamme nuorten toiveista ja tarpeista suhteessa seurakunnan päätöksentekoon ja viestintään.”Haluamme toimia siltana nuorten ja päättäjien välillä,” Salpakari tiivisti nuorisovaltuuston tavoitteita.

Helsingin hiippakunnan nuorisovaltuuston vastavalitut puheenjohtaja Antti Salpakari ja nuorisovaltuuston sihteeri Joonatan Toivonen esittäytyivät valtuuston kokouksen edellä.

 


Vaaleilla valittu seurakunnanvaltuusto käyttää seurakunnassa ylintä päätösvaltaa. Valtuuston kokoukset ovat julkisia tilaisuuksia.  

Valtuustolla on vuosittain kaksi sääntömääräistä kokousta. Kevään kokous on tilinpäätöskokous ja syksyllä valtuusto kokoontuu käsittelemään talousarviota. Näiden lisäksi seurakunnanvaltuusto voi kokoontua tarvittaessa puheenjohtajan koollekutsumana. Seurakunnanvaltuuston jäsenet ja tarkempaa tietoa valtuuston toiminnasta saa valtuustosta kertovalla sivullamme:

Seurakunnanvaltuusto

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset